De wijnmakers

Bij MariaGomes.nl staan we voor onze producten. Samen met de wijnboeren heb ik hun wijnen doorgeproefd. De keuze voor een wijn is gebaseerd op smaak, kwaliteit en respect voor het land.

#Luís Pato

Amoreira da Gândara
Bairrada – Portugal

De Pato familie produceert al wijn op Quinta de Ribeirinho vanaf de late 18e eeuw, vanaf 1980 met Luís als wijnmaker. Met hem startte een tijd van revolutionaire, spannende wijnen. Hij is bijvoorbeeld de enige wijnmaker die rode wijn van witte druiven maakt en de enige die een gecertificeerde wijngaard heeft waar de bijzondere druif Sercialinho wordt verbouwd.

Luis Pato

#Herdade de Portocarro

Torrão
Península de Setúbal – Portugal

Officieel is het landgoed deel van het gedemarkeerde wijngebied Península de Setúbal. Maar geografisch ligt het in de Alentejo regio. Eigenlijk een Alentejaan met Atlantische kenmerken. Dus ook de zilte winden. De wijngaard ligt naast het hoogste punt van de regio (de ‘carro’). De gaarden spreiden zich uit over de zuidhellingen, waar ze blootgesteld zijn aan ongelooflijk veel zonuren met een perfecte drainage.

De wijnmakerij heeft oude gebruiken nieuw leven ingeblazen die vandaag de dag worden gezien als state-of-the-art. Er wordt weinig ingegrepen: ze laten het proces van vinificatie grotendeels natuurlijk verlopen, met het doel de wijn z’n kracht en potentie optimaal te laten ontwikkelen.

José da Mota Capitão

#Quinta de Marrocos

Valdigem 
Douro – Portugal

Quinta de Marrocos is een van de oudste quintas in de Douro. De quinta is van ver te herkennen aan de twee cypressen die je ook terugziet in het logo. De traditionele wijngaard heeft een oppervlakte van 13 hectare. De druiven worden na de oogst nog steeds met de voet getreden in granieten lagares. 

De wijnen van deze wijnmaker hebben diverse nationale en internationale prijzen gewonnen. Doordat het een klein familiebedrijfje is is de export van de wijnen beperkt gehouden. Daarom zijn ze tot nu toe een van de meest onontdekte schatten van Portugal gebleven. Dochter Rita Sequeira is de wijnmaker.

Wijnmaker Rita Sequeira