Over ons

MariaGomes.nl is in mei 2017 geboren als dochter van Waving Wines. Waving Wines is de bedrijfsnaam waaronder Reggie Smith sinds 2004 Portugese wijn importeert. Alleen maar bijzondere wijnen van bijzondere wijnhuizen welke allen begaan zijn met de natuur en cultuur. Middels de webshop is het nu voor een ieder mogelijk van ons bijzondere wijnassortiment te genieten. En niet te vergeten onze heerlijke vis uit blik van Nero Conservas!

Voor vragen en/of opmerkingen sta ik (bijna) altijd voor je klaar.

Reggie Smith
06 2902 7181
reggie@mariagomes.nl

 

En de naam?

Maria Gomes: een prachtige vrouw, een heerlijke druif, een lieflijk dorpje in Portugal. Zeg het maar, ze is het allemaal. Maria Gomes klinkt als een Iberisch sprookje, haar naam sprak tot onze verbeelding.

De druif

Ze mag dan niet zo bekend zijn, maar de Maria Gomes is een van de meest aangeplante witte druiven van Portugal. In de Bairrada staat ze bekend als Maria Gomes, in de rest van Portugal staat ze beter bekend als de Fernão Pires. ( tevens een transformatie van geslacht 😉 Van Maria naar Fernão.

Ze is geliefd bij de wijnmaker, omdat ze een flinke opbrengst per hectare geeft. En ook de wijndrinker spuugt er niet in. Want ze geeft verleidelijke bloemige wijnen. De druif wordt in heel Portugal aangeplant, maar oorspronkelijk vooral in de Bairrada.